merhabalar kolay gelsin arkadaşlar.
benim bir kaç sorum olucak ben php,mysql, css, jquery dillerine hakimim yeni sardım pawn diline php ile arasında fazla bir fark olmadığı için değişken düzeni class lar felan uyanıyorum az çok ama pawn dilinde sorgular için bir kaynak bulamadım belli başlı tekil şeyler var türkçe kaynak olarak yabancı kaynaklar ise baya aşmış kendilerini aradığını bulmak samanlık iğne muhabbetine dönmüş her neyse sorumalarıma yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

PHP- Kodu:
        new oyuncular32 ], adet;
        new 
oyuncusay;
        
get_playersoyuncularadet"g" );
        for( new 
sira 0sira adetsira++ ) {
        
oyuncu oyuncularsira ];
        if( 
cs_get_user_teamoyuncu) == CS_TEAM_T ) {
            
oyuncuSay++;
        }
        }
        if(
oyuncuSay <= 0){
            
chat_color(id,"!yTerorist takiminda OYUNCU Yok.");
        }else{
            
chat_color(id,"!yTerorist takimi oyuncu sayisi : !g%s"oyuncuSay);
        } 
yukardaki döngüden T takimi oyuncu sayisini alıyorum if koşuluna tabi tutmadan ise tüm oyuncuların sayısını alıyorum for döngüsü ile tekrara tabi tutuğum için bu işlem bana biraz uzak gibi geldi sonuçta kaynak tüketecek bişey her döngüde bunun daha basit bir yolu olmalı function olarak sayıları alabileceğim ama bilmiyorum nedir bu function ?



2-
PHP- Kodu:
public oyuncuSay(idlevelcid) {
    if( !
cmd_accessidlevelcid) )  return PLUGIN_HANDLED
bu public class da public ' e değişkenler gönderiyor "id,level,cid" bunlar nerden geliyor ve cmd_access fonksiyonunda bunlar kontrol ediliyor bazısında son değer "0" bazısıda bu gibi "1" değeri alıyor bunları açıklarmısınız.

3-
PHP- Kodu:
chat_color(id,"!yTerorist takimi oyuncu sayisi : !g%s"oyuncuSay); 
burdaki chat_color fonksiyonu "id" değeri almış bu değer classi baslatan adminin idsi olmalı bu say mesajı sadece bu "id" sahibinemi gözükecek?

yine bu fonksiyonda oyuncuSay değişkeninin değeri sanırım say mesajında görüntülenmiyor "%s" yerine başka bir tabirmi kullanmam gerekiyordu.

4-
PHP- Kodu:
    set_hudmessage255255255, -1.00.1506.06.00.10.23);
    
show_hudmessage(0"Oyuncu Sayma ^nOyuncu sayma islemi basariyla tamamlandi"); 
burdaki set_hudmessage fonksiyonunu yabancı kaynaklardan açtım içeriğini ama şöyle bişey var renk ve farklı text olarak anlık sadece 1 mesaj printliye biliyorum ekrana bütün olarak aynı anda yani ben "Oyuncu Sayma" kelimesinin "Oyuncu" kelimesini beyaz, "Sayma" kelimesini kırmızı olarak Print etmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?

şimdilik bu kadar arkadaşlar bu konuda bilgili arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin iyi çalışmalar herkeze.