Beyler hepimiz counter strike oynuyoruz fakat kim hayatında counter strike'ın tarihini araştırdı?? Hiç merak eden oldu mu aranızda? Bende dün boş boş otururken bir araştırayım dedim ve size sunuyorum. Öncelikle alıntı değildir onu belirteyim.

İlk zamanlarda Counter Strike kimsenin aklında yoktu. O sadece Half Life'ın içindeki ekstra bir oyundu. Kimse cd-shop'lardan Counter strike olarak almıyordu. Herkes Half-Life olarak alıyordu. İlk olarak Minh Lee ve Jess Cliffe tarafından yaratılmıştır. Counter-Strike'ın tutulduğunu fark edince Cs nin telif haklarını,ismini satın alarak geliştirmeye başladılar.

Bu oyunun insanlara karşı etkileri olarak da bir Alman okulundan atılan öğrenci bir gün o okula gidip 16 kişiyi öldürmüştür. Yapılan araştırmalar sonucunda bilgisayarında sadece Counter-Strike oyununa rastlanmıştır. Başka bir etki de Denizli'de biri 14,diğeri de 10 yaşındaki iki kuzen cs nin sahnelerini canlandırmak için gerçek av tüfeği kullanmışlar. Av tüfeğinin ateş alması sonucu 10 yaşındaki kuzen ölmüş.

Ve çok özel bilgiler : Bildiğimiz gibi dünyada en çok oynanan map de_dust2 dir. De_dust2 haritasındaki her yer gerçekte var olan bir yerdir. Cs'nin yapımcıları, çalıştıkları yere giderken bu mekanın aynısı gördükleri için bu mekanı alıp haritaya koymak istemişler. Yani cs nin yapımcıları her gün de_dust2 gibi bir mekandan geçip iş yerlerine gidiyordu.