Cevap: JBMenu ve Tonla Error
Baya öğrenmeye başlamışın kardo :)
Alıntı:
sefatokgoz Nickli Üyeden Alıntı
Baya öğrenmeye başlamışın kardo :)
Kod bilgim olmadığı için sıfırdan yapamıyorum fakat editleye editleye öğrenicem inşallah :)
Line 43:
PHP- Kodu:
public menu_handler(id, menu, item);
-->
PHP- Kodu:
public menu_handler(id, menu, item) {
Ayrıca indentation hatası var. Onu da düzeltirsin yoksa hatalar oluşabilir.
Tavsiyemi istersen, plugin editlemekle bir yere varmak çok zor. Ben plugin kodlamaya hep sıfırdan yazmaya çalışarak başladım. Seninkisi hazıra konmak. Bu şekilde çok zor. Basit bir şeyler yap ama sıfırdan yap. İlk yazmaya başladığında ne yazdığın önemli değil. Benim bile ilk pluginim hp satın almaydı :) Önemli olan önce basit yapıları kavramak. Daha sonra yaratıcı düşünerek bu basit yapıları birleştirip, karmaşık sistemler yazmak.
Elbette ilk başlarda çok zorlanıyorsun. En basit şeyi bile yapamıyorsun. Biraz zorlaman gerek. Tıkandığın yerlerde araştırma yap. Başkaları nasıl kullanmış gibi... Yabancı kaynaklar yeterli gelmediğinde bu siteden sor. Böylesi çok daha faydalı olur.
Her zaman basitten, zora doğru gidilir. Basit pluginler yaptıkça, tecrübe kazanırsın. Sonra kazandığın deneyimlerle zor şeyler yapmaya kalkarsın.
Yeni başlayanların en çok yaptığı hatalardan biri de bu. Edit yapmaya çalıştığınızda indentation ayarını kaydırıyorsunuz. Önce küçük eklentiler yazılarak temel yapılar/yazım kuralları gibi basit şeyleri kavrarsın. Ben ilk başladığımda hiç indentation hatası yapmıyordum. Çünkü sıfırdan yazarak başlamıştım. Öyle öyle nerde boşluk bırakılmalı nerde süslü parantez yapılmalı kavradım. Tavsiyem özgün olmanızdır
Bir simge neler kadir, vay anasını :)
Önerinizi dikkate alıcam ve bundan sonra pluginleri sıfırdan yapmaya çalışıcam, teşekkür ederim :)
Sorun Çözülmüştür!
EDIT: Fakat merak ettiğim bişey var; bişey satın almaktan başka ne yapabilirim aklıma gelmiyor. HP alma, Revive alma hep bu tarz şeyler geliyor aklıma, önerebileceğiniz şeyler var mı?
Alıntı:
Pikachu Nickli Üyeden Alıntı
Bir simge neler kadir, vay anasını :)
Önerinizi dikkate alıcam ve bundan sonra pluginleri sıfırdan yapmaya çalışıcam, teşekkür ederim :)
Sorun Çözülmüştür!
EDIT: Fakat merak ettiğim bişey var; bişey satın almaktan başka ne yapabilirim aklıma gelmiyor. HP alma, Revive alma hep bu tarz şeyler geliyor aklıma, önerebileceğiniz şeyler var mı?
Plugin eklentiler kısmına gir ordan araştır istediğini yap yav :)
Alıntı:
sefatokgoz Nickli Üyeden Alıntı
Plugin eklentiler kısmına gir ordan araştır istediğini yap yav :)
Bakmadan sıfırdan yapmam gerekiyor, o bölümden bakıp yapmak için yeterli bilgim yok.
Basit pluginleri en kusursuz şekilde yapmaya çalış. Cvar ayarlarıyla destekle. Yani konunun ne olduğu önemli değil. Önemli olan bildiğin yapıları kullanarak plugini en gelişmiş hale getirebilmek. Keşke amx_super de şu da olsaydı dediğin komutları oluşturmaya çalış. Daha sonra menü yapmayı öğren. Pluginlerine, menü ile arayüz yapmaya çalış. Basit konu seç, o konuyla ilgili aklına gelen her opsiyonu pluginine ekle. Geliştir. Bazen çok basit dediğin eklentilerde bile küçük bir şey gözden kaçabiliyor. Aklına konu gelmiyorsa, fonksiyonlara bak. Farklı fonksiyonlar gördükçe aklına farklı şeyler gelebilir. Mesela ben bir aim koordinat stockunu bulduğumda ilk aklıma, aim teleport gelmişti. Seçenek bol :)
Çözülmüş İsteklere taşındı.
Alıntı:
akcaliberkk Nickli Üyeden Alıntı
Basit pluginleri en kusursuz şekilde yapmaya çalış. Cvar ayarlarıyla destekle. Yani konunun ne olduğu önemli değil. Önemli olan bildiğin yapıları kullanarak plugini en gelişmiş hale getirebilmek. Keşke amx_super de şu da olsaydı dediğin komutları oluşturmaya çalış. Daha sonra menü yapmayı öğren. Pluginlerine, menü ile arayüz yapmaya çalış. Basit konu seç, o konuyla ilgili aklına gelen her opsiyonu pluginine ekle. Geliştir. Bazen çok basit dediğin eklentilerde bile küçük bir şey gözden kaçabiliyor. Aklına konu gelmiyorsa, fonksiyonlara bak. Farklı fonksiyonlar gördükçe aklına farklı şeyler gelebilir. Mesela ben bir aim koordinat stockunu bulduğumda ilk aklıma, aim teleport gelmişti. Seçenek bol :)
Çözülmüş İsteklere taşındı.
Çok zahmetli bi hedefim var, yaklaşık 2 senedir hep aklımda, yaklaşık her hafta araştırıyorum yapan olmuş mu diye ne yapan var nede yapmaya yaklaşan yapıcam kararlıyım :)
Her zaman yapamayacağını düşündüğün yerleri hedefle. Tabi önce temelin olsun.