-
Harita 'ya Hareketli Resim (GIF) Koymak..
Herkese Merhaba Yeni Dersimiz Mapımıza Hareketli Resim (GIF) Koymaktır.
İyi Seyirler Dilerim :)
(videolar)
Valve Hammer Editör Model Ekleme | Ayrıntılı Video - YouTube
(kurulum)
GEREKLİ (VİDEODA KULLANDIĞIM) PROGRAMLAR
♦ Wally
♦ Ulead Gif Animator 5.0
♦ Paint.NET
-
Cevap: Harita 'ya Hareketli Resim (GIF) Koymak..
Şu Yeni PC Gelse Bi Bende Map Yapcam, Bu Bilgisayara VHE'yi Yükleyince PC'ye Bişeyler Oluyor Yavaşlıyor Felan :D
-
Güzelde Wally .JPG Almıyor Sadece
Ben Png + Jpg + bmp vs vs her türlü wally'ye atıyorum
-
@Nefesim bu ilk çektiğim video onun için biraz heyecanlıydım zaten çektiğim program hatalıymış sonradan farkettim ses geç geliyo bazı yerlerde :confused:
-
dostum bendeki diğer bilgisayarda wallye sadece JPEG formatındakı resimleri atabiliyorum
-
@TamEkran35 benim bilgisayar Wxp bende de sadece JPEG formatındaki resimlere izin veriyor sorun Wxp 'de olabilir senin kullandığın işletim sistemi ney?
-
@muratcan1616 benim map yaptığım bilgisayarın RAM 'i 512MB zorda olsa yapıyorum işte :D
-
@xcasusxx aynen dostum bendede xp var
-
Gencler ben internette cok aradim bulamadim, galiba hareketli resimi frame'lerine ayirma videosu ilk defa cekildi?
Bu arada yakinda cok kolay, hizli, tam 10 frame'lik hareketli resmi 10sn. yede yapmayi anlatacagim umarim onuda begenirsiniz :)
-
Bunlar için web siteleri var neyse :) wally programı wad dosyalarını ve daha farklı dosyaları açmaya yarar wad dosyamızın içerisine attığımız resimlerde texture olarak adlandırılır ve png , tga , jpeg , jpg , ve özellikle bmp kabul eder eğer kabul etmiyorsa bilinki photoshop yada başka program yardımıyla arkaplanını silmişsinizdir ve wally programına sürükleseniz bile atıldığı gözükmez ve 16x katları olmak zorundadır.
-
Bendemi sorun geçen full hd foto atmışım yanlışlıkla aldı içine :D
16X Yla alakası yoktu boyutun
-
Wally ve Valve Hammer Editör 'ü tam oalrak çözemedim ya :) Bir map yaptım sadece hücresi varken AllockBlock yedim (jail_superman'in hücresinde) tekrar yeni proje oluşturup denedim en baştan çizdim herşeyi tüm mapı çizince bile allockblock yemedim :D Wally 'de ise çoğu JPEG dışındaki formatları almıyor ama bazen alıyor falan nasıl bir yapıya sahip şu programlar çözemedim :D
-
Boyutu söylersen bakarız varmıdır yokmudur herhangi bir sayı yap almaz :) ayrıca @xcasusxx dediğim gibi arka planı transparan olan dosyaları bendede kabul etmiyor arka planı olmak zorunda.
-
@scarty hm. ok anladım :) Ben şu 10 Frame'li GIF resim yapmayı da anlatayım :D
-
16x alakası yokmu? dalgamı geciyorsun 491x491 atmaya calış bakalım atıcakmı bu arada HD tex diye birşey yok hl motorunun bir sınırı var istersen dünyadaki en iyi hd textureyi at genede gercekci olmaz fazla ama digerlerinden azda olsa farkı olur
-
256 - 256 ve 32 - 32 iki hd resim arasındaki farkı görüceksindir..boyutu önemli , ama bu ille 32-32 olması gerek yoktur . 64-32 gibi 16 nin katlarını alsın yeterli olucakdır .
-
Aynen ben HD texture 'yi atmıştım 16x16nın katlarıydı Küçük bi map yaptım denemek için gerçek resimle alakası yok çok bozulmuştu texture :confused:
-
Benim Wally bozuk full hd 16x16nın katları olmayan resimleri bile alıyor :D
-
-
Arkadaşlar 16x16 yı öyle bir söylüyorsunuz ki sanki 320x320 olmasa wally kabul etmeyecek gibi her iki tarafada 16nın hergangi bir katını ekleyebilirsiniz arkplanı olmamasını istiyorsanız ister {textureismi yapıp arkaplanını mavi verip vhe den ise solid verirsiniz ister arkplanı siyah yapıp ismini istediğiniz gibi verip vheden additive özelliği verirsiniz sizin seçiminiz.Ayrıca valve hammer editorde ne kadar hd texture kullanırsanız kullanın cs:go haritası yada css haritası gibi olamaz neden 1.6 ışıklandırması dandik tex. en iyisini bile koysanız ışık ortamı bozuyor , he resim bozulmasın diyorsanız bu biraz zor ama net olmasını istiyorsanız göz kararı ile değil pixel sayımı ile çiziniz normal texture vediğinizde duvarı tam oturacak şekilde yapın ardından 5 px büyütün sonra isteğe göre dahada büyütürsünüz bu size kalmış birşey duvar ne kadar küçük olursa ayrıntı o kadar belirgin olur texture büyüdükçe ayrıntı tabiki bozulacak bu her foto. programında böyledir vhede mi olmayacak :)
-
Enes, bunlari herkes biliyor diye videoda deginmedim yani oyle bi soyluyosunki sanki biz bilmiyoruz.. Zaten bunlari bilmeyen VHE 'yi bilgisayarindan hatta hayatindan silsin.. :D
-
Toplam 6 Eklenti bulunuyor.
Eğer öğretim videosu yapıyorsan en dibine kadar anlatmalısın çünkü kafada soru işaretleri kalıyor bana kimler geliyor kimler video uload ettim o kadar hiç izlemeden gelip soranlar var hiçbir şekilde anlmadığı halde gelip bana sorup benden öğrendiğiyle prim yapanlar var benim kazancım ne "0" para için yapmıyorum adam geçen geldi dur resimleri atayımda iyice anlayın.
-
Ciddi Mapper PixeL 'se bu, VHE 'yi PC 'den silsin.. O kadar diyorum..
-
Mapper Pixel Zaten Böyle geçen emirhan adlı arkadaş var skypeden seslide konuşuyoruz mapper pixelde bağlandı çünkü arena city mapımı ne emirhana ayit çocuk gözümün önünde bir arkadaşıyla çizdi kerem diye baktık pixel mapı yürütmüş nerden aldın dedik keremden parayla aldığını söyledi ki mapda o kadar kötü ne kadara aldın dedim 25 tl dedi sen çizmeyi biliyonmu dedim az biliyorum dedi git şrdan adamın asabını bozma diye sildim adamı .
Ayrıca Enesden Ben Parayla Aldım beleş'e değil.
Ayrıca enesden sadece büyükisyan dn yi aldığımı sanmayın 5-6 map daha aldım onlar daha çevrilmedi öyle duruyor bilip bilmeden konuşuyorsunuz.
Ayrıca GameBananada fake hesap açıp benim maplarıma kötü oy veren kendi maplarına iy oy veren Kişi Mapper Pixeldir Böylede bir çocuktur.
-
Ücret ile aldı dedim zaten :) nefesim şu son haritayı bitiremiyorum atsam mı acaba sana ne yapsam bilemedim baya bi uğraştım onunla günde yarım saat falan :D
-
Gencler " MapperDowiLonF.com " 'u satin aliyom onerisi olan var mi?
Su anda site: " www.MapperDowiLonF.TK " sitenin tasarimini baska bi yerde buldum duzenledim :D
-
Başka bi yer :( , neyse öyle bir site açacaksan hiç domain alıp parana yazık etme boşuna almış olursun CSKanali.TK | Oyuna dair herşey , Enes Sevinç | Kişisel Blog Sitesi , ScartyBilisim.TK , EnesBilisim | İnternette Güvenli AlışVeriş , Site Yapım Aşamasındadır hepsi bana ait bir yararlarını görmedim açıkçası :)
-
@scarty @xcasusxx
Enes Avcılar [Mapper Pixel] faceden eklemiş yalakalık yapıyor bana kesin map rmfsi istiycek ahanda buraya yaziyorum ;)
https://o1309.hizliresim.com/1f/b/sk8vu.jpg
-
@Nefesim resmen yavşıyo lan bu :D :D
-
Toplam 2 Eklenti bulunuyor.
-
@xcasusxx o bebe daha kundağındayken ben burada kendi imkanlarım ile harita çizmeye çalışıyordum aslında suç bizlerde öğrendiğini öğretmeyeceksin sonra böyle bebeler rmf çalıp kendini senden üstün görüp ana bacı kayıyorlar resimlerinide attım zaten o resimler arşivimde mevcut silmeyeceğimde öyle bir gerici çocuk ile nasıl mesajlaştım ona bile şaşıyorum harita bu istersem 1000 lira derim alan olmaz ayrı konu ama kendi fiyatımı kendim biçerim kimseden alıntı yapmam , yapmamaya çalışırım alıntıladığım birisi varsada söylesin sadece harita gezer fikir ararım gördüklerimide çok fazla değiştirip işlevi biraz benzeterek yaparım ama bu çocuk gelmiş yok bir harita 40 lira eder mi ? diyor , jail_counterkanali belki göreniniz olmuştur hiç beğenmediğim bir harita uploadladım yinede aslında tasarım falan iğrenç bir sürü hatam var kapılarım büyük adamlar bsp dosyasına sadece kendilerine reklam ekleterek yaptırtmak istedi verdiği fiyat 50 tl peki ondan çok fazla uğraştığım ve tasarımı kendime göre güzel olan bir haritanın rmfsi nasıl 40 tl etmez 40 tl denilince ki almak isteyen o neden ana bacı küfredilir he işleve geçiremez o yürek ister klavye artistliği ile olacak iş değil ve buradan herkesi uyarıyorum pixel birde attığım resimlerde bende deathnotice clanındandım diyor sen bizim clanımızdan olsan bir kere kendinden büyüğüne yada arkadaşına ana bacı yapamayacağını bilirdin çocuğun yalanları çıkıyor ortaya açıkça belirteyim çizimleride berbat her küp çizen kendine mapper demesin harita çizebiliyorum desin mapper denilince kendilerini bişey sanıyorlar.
-
@scarty aynen TS3 'teki resimlerini gördün mü? :D
-
Okudum tabiki yapmacık olduğu belli zaten öyle bir işe kalkışan birinde edep olmaz edepsizlerlede benim işim olmaz.
-
-
-
@NefesimBu oyunun ne olduğunu 5 gündür düşünüyorum hala çözemedim bikaç resim daha vardı onları kaldırmışsın?
-
@Nefesim Resimlerdeki RMF 'lerin ne olduğunu anlayamadım söyler misin?
-
Resimlerdeki oyunların tanıtım videoları çekilicektir.
-
Alıntı:
Nefesim Nickli Üyeden Alıntı
Resimlerdeki oyunların tanıtım videoları çekilicektir.
Bekliyorum :)