Ts3 Windows [ Çökme Sorunu ]
Merhaba arkadaşlar lütfen bu konuda bi çözüm yolu olsun : Teamspeak windows üzerine olan serverim var serverimi kurdum portum açık güzelce takılıyorum arkadaşlarla tabi sunucu listesine girsin diye Guest 'i Temopery yetkisi vererek geçici oda açmasını sağladım bunu yaptıktan sonra herkes girdi geçici oda ile idareli takılıyolar birileri geldi tseni çökertecem iyi izle felan laf yaptı bi baktım ts dondu sonradanda Sunucu İle Olan Bağlantınız Koptu
dedi yani bunun bi çözümü yokmu rahatca çökertiyolar bi koruma felan lütfeb yemin ederim bunun çözümünü bulana süper bi süprizim var söz veriyorum :D
Face : www.facebook.com/onur0102
Cevap: Ts3 Windows [ Çökme Sorunu ]
Server'ine filezilla üstünden "Ddos - Ping" ekleyici scriptler kurarsan yapılan saldırıları %40 - 50 oranıyla engelleyebilirsin.
Yazılımlar fazla etkili değildir. Ddos korumalı teamspeak alcaksın.
Arkadaşım bilgin yok galiba anlatıyım sana kısaca."Ddos korumalı teamspeak alcaksın." demişsin.Ddos koruması için zaten script yüklenir script yüklemessen normal makine olarak kullanırsın vps - vds - dedicated sunucun ne ise.
Alıntı:
SavagesClaN Nickli Üyeden Alıntı
Server'ine filezilla üstünden "Ddos - Ping" ekleyici scriptler kurarsan yapılan saldırıları %40 - 50 oranıyla engelleyebilirsin.
kardeşim bende böyle düşünüyodum yinede emin deyilim ama bu dediklerinizi deniyecem sağolun.
- - - - - - - - - -
Alıntı:
SavagesClaN Nickli Üyeden Alıntı
kardeşim bende böyle düşünüyodum yinede emin deyilim ama bu dediklerinizi deniyecem sağolun.
Alıntı:
MaMiBey Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaşım bilgin yok galiba anlatıyım sana kısaca."Ddos korumalı teamspeak alcaksın." demişsin.Ddos koruması için zaten script yüklenir script yüklemessen normal makine olarak kullanırsın vps - vds - dedicated sunucun ne ise.
Ben de senjn eksik bilgini tamamlayayim. Ddos koruması sadece scriptle yapilmaz, ayrica scriptle yapilan da vok basit flood saldirilarini engeller. Profesyonel ddos korumalarinda cisco tarzi ozel firewall donanimlar kullanılır.
Yukarda laf atan arkadaşım
Türk Telekom | DDOS Atak Önleme
buraya bir bak, scriptle yapıyorlardır heralde.
O koruma sağlayan scriptin adını söylede, bende koruma için ek masraf yapmayayım.
Daha 1-2 sene önce size saldırdı yaptığımda abi diye ağlayan çocuk bana saldırıyımı anlatıyorsun sen? saldırıy yapmayı veya önlemeyi sendemi öğrenicem?
büyüde gel canımı sıkma "ASLAN".
- - - - - - - - - -
"Özürlü müsün?" diyeceğim ayıp olacak,güzel kardeşim yazdıklarımı anlamayacak kadar sorunların varsa kolay gelsin ben sana basit yolunu söyledim saldırı önleyecek scriptler yazılabilir saldırı geldiğinde gelen saldırıyı oto blocklayan bir script yapılabilir kendim kullandım.
Arkadaşlara Yardımcı Olacagını Düşünüyorum Başarılar...
Alıntı:
buracat Nickli Üyeden Alıntı
O koruma sağlayan scriptin adını söylede, bende koruma için ek masraf yapmayayım.
Alıntı:
sadece scriplerle bu işler olsaydı fiziksel firewalllar boşuna üretiliyoru olurdu. scriptler saldırıyı sadece %5 oranında önler. tekil ve hattı düşük ipleri banlar o kadar. gerisi hattın genişliğine ve "fiziksel" firewall'a kalır. fiziksel firewall yoksa hattın ne kadar dayanırsa o kadar açık kalır sunucu. hattın da yetmiyorsa zaten sunucu kapanır. uzun tutarlarsa null yer vs. yani senin yapabileceğin pek bir şey olmaz saldırıyı yedikten sonra. önemli olan saldırıyı yemeden scriptlerle değil de fiziksel firewall ile korunman.
- - - - - - - - - -
Alıntı:
buracat Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
sadece scriplerle bu işler olsaydı fiziksel firewalllar boşuna üretiliyoru olurdu. scriptler saldırıyı sadece %5 oranında önler. tekil ve hattı düşük ipleri banlar o kadar. gerisi hattın genişliğine ve "fiziksel" firewall'a kalır. fiziksel firewall yoksa hattın ne kadar dayanırsa o kadar açık kalır sunucu. hattın da yetmiyorsa zaten sunucu kapanır. uzun tutarlarsa null yer vs. yani senin yapabileceğin pek bir şey olmaz saldırıyı yedikten sonra. önemli olan saldırıyı yemeden scriptlerle değil de fiziksel firewall ile korunman.
İlk olarak windowstan kastınız sanallaştırılmış sunucu mu yoksa localhostunuz mu. İnternet erişiminizle ilgili bir problemden bahsetmediğiniz için vds-vps olduğunu varsayıyorum. Hizmet aldığınız verimerkeziyle sorununuzu paylaşmanız öncelikli yapacağınız işiniz olmalı , ardından benim gibi ddos atak alıyorsunuz hattınız yetersiz kalıyor extra firewall ücreti şukadar vs. tarzında cevap alıcaksınız. Hemen eli cebe atmayıp arkadaşlarında dediği gibi yazılımsal firewall lar deneyebilirsiniz (benim tavsiyem csf'dir). Sonrasında hala problem devam ediyor ise bikaç konfigürasyon deneyebilirsiniz bu konuda özelden yardımcı olabilirim.İp yi lokasyon olarak belli yerlere kapattığınızda yurtdışı saldırı atan çoğu ergen arkadaşı üzmüş olucaksınız. Israrla yurtiçi makineden devam eden hekırımız için tcpdump -n yada netstat komutlarıyla anlık trafiği izleyip şüpheli bulduğunuz ip leri csf -d "ip" komutuyla banlayabilirsiniz , Konuya hakim değilseniz yardımcı olurum.Baktınız olmuyor eleman çetin ceviz spoof atıyor bana göre 2 seçenek var ilki makinenin hat/port hızını yükseltebilirsiniz yada fiziksel firewall alabilirsiniz.Orta boyutlu saldırılarda TR içi 1gbit işinizi görücektir.