![]() |
|
Server (VPS,KASA) Yedekleme - Printable Version +- CSPLague (https://www.csplague.com) +-- Forum: Counter Strike 1.6 Genel (https://www.csplague.com/forumdisplay.php?fid=5) +--- Forum: [Linux|Win] Cs 1.6 Server Kurulum - Ayarları (https://www.csplague.com/forumdisplay.php?fid=31) +--- Thread: Server (VPS,KASA) Yedekleme (/showthread.php?tid=2659) |
Server (VPS,KASA) Yedekleme - Losteps - 09-03-12 CS 1.6 Server Yedek Alma
Merhaba arkadaşlar... Bu sistemin iki yolu vardır; Bana kalırsa her sunucu bu sistemi yapmalı çünki kimin ne yapaçağı belli olmaz... İsmindende belli olduğu gibi Serveri yedekler,tar.gz şeklinde. Aşamaları mesaj yazdıkdan sonra görebilirsiniz... 1. Çözüm: Örnek bir tane csplague.com kullanıcı adı losteps olsun.. /scripts/pkgacct losteps Yazmamız yeterli olacaktır.. Sistemde yer alan losteps adındakı kullancıya ait bütün bilgileri yedeğe alır.Normalde losteps yerıne root yazmanız gereklidir ben hayal ürünü olarak yaptım. ../../home dizininde cpmove-losteps.tar.gz olarak adlandırılır.O dosyayı bana kalırsa Yedel Disk olan D diskinde yedekliğin,eğer sunucunuz hacklernirse onu tekrar kurarsınız. Dosyamızı RSYNC veya SCP yöntemi ile diğer bir sunucuya taşır ve yine dosyayı /home dizinine koyarak /scripts/restorepkg programını kullanıp re-backup yani restore etmiş oluruz. Restore işlemi için ikinci sunucunun /home dizinine taşıdığımız cpmove-linuxtr.tar.gz dosyasını şu şekilde çağırıyoruz. /scripts/restorepkg losteps Sunucudaki bütün kullanıcıları yedeklemek istiyorsak ;;(yani cpanelde bulunan userleri) PHP Code: for b in $(ls /var/cpanel/users); do /scripts/pkgacct $b;done tüm kullanıcıları yedeklemeye başlıyor ve kullanıcıları /var/cpanel/users bölümünden topluyor.. yedekleme yine /home dizinine cpmove-USER.tar.gz formatında yapılıyor.. Tüm yedekleme işlemi bitince SCP yöntemi ile siteleri taşımayı anlatacağım.. Bir tane hayali ip 10.20.30.40 Olsun.. PHP Code: cd /homeeğer 10.20.30.40 numaralı ip yani taşınacak sunucu ssh portu 22 den farklı ise mesela 9980 ise şu komutu kullanmanız gerekir. PHP Code: cd /homesonrasında ikinci sunucuya tüm yedekler aktarılmaya başlar.. Yedek aktarım işlemi bitiminde bu işlemin tersi olan /scripts/restorepkg yazılımı ile yine for kullanarak tüm yedekleri restore edebilmemize yarayan komut ise alt kısımdadır. PHP Code: cd /homeHayırlı satışlar,hayırlı hackler,hayırlı insanlar olunuz... Anlamadınız yer olursa sorunuz. 2. Çözüm : Burada ise server dosyalarını ve mysql dosyalarını yedeğe almayı öğreticem.. Öncelikle PuTTy'e şu komutu yazalım: PHP Code: tar cvzf server_yedek.tar.gz /home mySQL yedeğe almak için ise PuTTy'e şu komutu gönderiyoruz: PHP Code: tar cvzf mysql.tar.gz /var/db/mysql Umarım anlamışsınız... |
Cevap: Server (VPS,KASA) Yedekleme - ahmetberkay - 14-03-12 teşekkürler berk... Cevap: Server (VPS,KASA) Yedekleme - PixeL - 24-08-12 saol
Cevap: Server (VPS,KASA) Yedekleme - QualiTy - 14-10-12 teşekürler
Cevap: Server (VPS,KASA) Yedekleme - cevo33 - 09-02-13 Teşekkürler.. Cevap: Server (VPS,KASA) Yedekleme - ada kinq - 11-09-13 S.a Ben Vds Aldım 8 İP Adresli Onun üzerine cs server kurmak istedim kurdum ama sadece bir tane 1 den fazla yani diğer ip lere sw kuramadım bu konuyla iyi anlayan bilen birisi varsa Skype : [email protected] - Adasunucum Eklesin Bi yardım edin arkadaslar . Cevap: Server (VPS,KASA) Yedekleme - superlative - 02-02-14 ada yapacağın 8 tane cs server kuracaksın 8 ayrı ip adresi vereceksin kısayollara bunla anlamayacak ne var
Cevap: Server (VPS,KASA) Yedekleme - kes3r89tr - 25-01-16 saol kardes |