Pluginde ses çalışmıyor - Pikachu - 07-07-13
PHP Code: #include <amxmodx> #include <amxmisc>
#define PLUGIN "Kronometre" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "akcaliberkk"
new ses new is_plugin_request[33]; new bool:is_counting; new const SOUND[] = "bitis.wav";
public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) ses = register_cvar("kronometre_ses","7") register_clcmd("say /kronometre","GetStartTime") register_clcmd("Saniye","ReceiveStartTime") } public plugin_precache() { precache_sound(SOUND) }
public GetStartTime(id) { is_plugin_request[id] = true; client_cmd(id,"messagemode Saniye") }
public ReceiveStartTime(id) { if(!is_plugin_request[id]) { console_print(id,"Gecersiz Istek") return PLUGIN_HANDLED } new szSaniye[6]; read_args(szSaniye, charsmax(szSaniye)) remove_quotes(szSaniye) if(!szSaniye[0]) { client_print(id, print_chat, "Bos Birakamazsiniz !") client_cmd(id,"messagemode Saniye") return PLUGIN_HANDLED } new iSaniye = str_to_num(szSaniye); if(iSaniye < 1) { client_print(id, print_chat, "Pozitif Bir Tamsayi Girmelisiniz.") client_cmd(id,"messagemode Saniye") return PLUGIN_HANDLED } is_plugin_request[id] = false; if(is_counting) { client_print(id, print_chat, "Suanda Zaten Bir Geri Sayim Aktif.") return PLUGIN_HANDLED } is_counting = true; StartCountDown(iSaniye) return PLUGIN_HANDLED }
public StartCountDown(sure) { set_hudmessage(255, 170, 0, -1.0, -1.0, 0, 1.0, 1.0) if(!sure) { show_hudmessage(0,"Geri Sayim Doldu !") is_counting = false; return PLUGIN_HANDLED } if(sure <= get_pcvar_num(ses)) { emit_sound(0, CHAN_STREAM, SOUND, VOL_NORM, ATTN_NORM, 0, PITCH_NORM) } show_hudmessage(0,"Geri Sayim: %d Saniye",sure) sure-- set_task(1.0,"StartCountDown",sure) return PLUGIN_CONTINUE }
Pluginde ses çalışmıyor. Ses dosyasını sound klasörüne atmayınca hata da vermiyor. Sebebi nedir?
Cevap: Pluginde ses çalışmıyor - akcaliberkk - 07-07-13
ses çalışıyor.
Attığın dosyanın uzantısının .wav olduğuna emin ol.
Dosyanın adının bitis.wav.wav olmadığına emin ol.
Hiçbirinde sorun yoksa, başka bir sesi dene. Örneğin sound/weapons dan herhangi bir silahın sesini kopyalayıp sound klasörüne bitis yapıp at.
Cevap: Pluginde ses çalışmıyor - Pikachu - 07-07-13
Uzantı ve isimde bir sorun olmamasına rağmen yinede benim attığım ses çalışmıyor, weapons dan bi sesi denedim gayet başarılı. Bu arada konu açılmışken bişey daha sorucam. Değişkeni 7 diye ayarlıyıp 6 saniye boyunca bir sesi son saniyede başka bir sesi çalıştırabilir miyim yoksa
if(sure == get_pcvar_num(ses)) yapıp 7 saniyelik bi ses mi atmam gerekir?
if(!sure) //bitis sesi
else if(sure <= cvar) // surekli ses
?
Böyle olduğunda son saniyede 2 ses birden çalmaz mı?
- Pikachu - 07-07-13
Online MP3 Kesici - Şarkıları Kes, Ses Tonu Yap bu siteyi kullandım, stereo mu mono mu kaydediyor bilmiyorum. Zaten ekstra bi dosya yüklemekten vazgeçtim, cs'nin kendi seslerinden birini kullandım.
PHP Code: #include <amxmodx> #include <amxmisc>
#define PLUGIN "Kronometre" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "akcaliberkk"
new ses new is_plugin_request[33]; new bool:is_counting; new const SOUND[] = "aaa.wav"; new const SOUND2[] = "sss.wav";
public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) ses = register_cvar("kronometre_ses","7") register_clcmd("say /kronometre","GetStartTime") register_clcmd("Saniye","ReceiveStartTime") } public plugin_precache() { precache_sound(SOUND) }
public GetStartTime(id) { is_plugin_request[id] = true; client_cmd(id,"messagemode Saniye") }
public ReceiveStartTime(id) { if(!is_plugin_request[id]) { console_print(id,"Gecersiz Istek") return PLUGIN_HANDLED } new szSaniye[6]; read_args(szSaniye, charsmax(szSaniye)) remove_quotes(szSaniye) if(!szSaniye[0]) { client_print(id, print_chat, "Bos Birakamazsiniz !") client_cmd(id,"messagemode Saniye") return PLUGIN_HANDLED } new iSaniye = str_to_num(szSaniye); if(iSaniye < 1) { client_print(id, print_chat, "Pozitif Bir Tamsayi Girmelisiniz.") client_cmd(id,"messagemode Saniye") return PLUGIN_HANDLED } is_plugin_request[id] = false; if(is_counting) { client_print(id, print_chat, "Suanda Zaten Bir Geri Sayim Aktif.") return PLUGIN_HANDLED } is_counting = true; StartCountDown(iSaniye) return PLUGIN_HANDLED }
public StartCountDown(sure) { set_hudmessage(255, 170, 0, -1.0, -1.0, 0, 1.0, 1.0) if(!sure) { show_hudmessage(0,"Geri Sayim Doldu !") is_counting = false; return PLUGIN_HANDLED } if(sure <= get_pcvar_num(ses)) { emit_sound(0, CHAN_STREAM, SOUND, VOL_NORM, ATTN_NORM, 0, PITCH_NORM) } if (sure == 1) { emit_sound(0, CHAN_STREAM, SOUND2, VOL_NORM, ATTN_NORM, 0, PITCH_NORM) } show_hudmessage(0,"Geri Sayim: %d Saniye",sure) sure-- set_task(1.0,"StartCountDown",sure) return PLUGIN_CONTINUE }
Tamamdır bu şekil yaptım işe yaradı. Yardımlarınız için teşekkür ederim 
EDIT: 2 Mesaj arası çok kısa süre var diye önceki mesaja ekler sandım ama eklememiş, önceki mesaja eklenirse sevinirim.
Pikachu dateline='' Wrote: Böyle olduğunda son saniyede 2 ses birden çalmaz mı?
"if"in peşine "else" veya "else if" kullanıldığında, eğer "if" kısmı true dönüyorsa "else" kısmı true olsa bile okunmaz Else kısmı, sadece if kısmı false olduğunda yani if kısmı sağlamadığında okunur
akcaliberkk dateline='' Wrote: "if"in peşine "else" veya "else if" kullanıldığında, eğer "if" kısmı true dönüyorsa "else" kısmı true olsa bile okunmaz Else kısmı, sadece if kısmı false olduğunda yani if kısmı sağlamadığında okunur Evet onu denerken gördüm ilk else if yapmıştım error verdi if e çevirince düzeldi. Bu arada bilgiler için teşekkür ederim, baya ilerlettiğimi düşünüyorum
Cevap: Pluginde ses çalışmıyor - akcaliberkk - 08-07-13
Rica ederim.
Çözülmüş İsteklere taşındı.
|