Arkadaşlar Yakın Zamanda Bir vds Sunucusu Almayı Düşünüyorumda İçine CS1.6 Serverleri Kurmak İstiyorum.
Linux İşletim Sistemine Steam Server Kurabilen Arkadaşlar Varmı ?
Cs1.6 Profesyonel Hosting Kurucam. Herşeyin Kaliteli Olması Gerekiyor
Arkadaşlar Yakın Zamanda Bir vds Sunucusu Almayı Düşünüyorumda İçine CS1.6 Serverleri Kurmak İstiyorum.
Linux İşletim Sistemine Steam Server Kurabilen Arkadaşlar Varmı ?
Cs1.6 Profesyonel Hosting Kurucam. Herşeyin Kaliteli Olması Gerekiyor
Öncelikle başkasına kurdurtacağınız sunucu ile nasıl profesyonel satış yapacaksınız.
Bu sunucuların bakımları , arızaları , vb. durumları olacak bunları nasıl çözeceksiniz.
Panel kodlama , kodlatma durumlarında internet ortamlarında warez olduğu için panelini hacklenebilir buna nasıl karşı koymayı planlıyorsunuz.
Açıkçası biraz araştırıp en azından 1 server kurmayı öğrenip diğerlerini topluca başkasına yaptırtabilirsiniz fakat bunun size açacağı maaliyet kazanacağınızdan fazla olacaktır.
YouTube.com/enesscarty
Kyrdurmayı değil bana öğrenmesini istiyorum zaten hocam. Panel konusunda endişem yok. Masraflarıda sıkıntı değil.
Arkadaşlar bilen kimse yokmu Server kurmayı biliyorum fakat steam Server nasıl kurulur bilmiyorum
Başka bir forumdan alıntıdır . deneyiniz.Eğer wget teki link çalışmıyorsa farklı bir steam cs linki bulunuz
Oyunun kurulacağı klasörü oluşturmak için:
Kod:
mkdir /usr/hlds_l
Oluşturulan klasörün içine girmek için:
Kod:
cd /usr/hlds_l
Oyunun kurulumunda yardımcı olacak setup' ın klasöre indirilmesi için:
Kod:
wget https://cs.net.tr/downloads/steam.tar.gz
İnternet bağlantı hızınıza bağlı olarak dosyanın sunucuya çekilmesi biraz zaman alabilir.
Klasöre çekilen setup' ın tar.gz' den çıkarılması için:
Kod:
tar -zxvf steam.tar.gz
Çıkarılan setup' ın çalıştırılmasını sağlayabilmek için yazma izninin verilmesi için:
Kod:
chmod +x steam
Setup' ın çalıştırılması için:
Kod:
./steam
Setup çalıştırıldıktan sonra aşağıdaki gibi yazılar çıkması gerekir.
HTML-Kodu:
Checking bootstrapper version …
Getting version X of Steam HLDS Update Tool
Downloading. . . . . . . . . . .
Steam Linux Client updated, please retry the command
Sıra geldi oyun dosyalarının sunucuya indirilmesine bunun için:
Kod:
./steam -command update -game valve -dir .
İşlem bittikten sonra tekrar aynı komutu yazın ve göreceksiniz ki siyah ekranda hızlı bir şekilde sayılar alt alta sıralanacak. Yine dosyaların sunucuya çekilmesi internet bağlantı hızınıza bağlı olarak biraz zaman alacaktır.
Şimdi cs oyun dosyalarının sunucuya çekilmesi için:
Kod:
./steam -command update -game cstrike -dir .
Yine siyah ekranda hızlı bir şekilde sayılar alt alta sıralanacak. Dosyaların sunucuya çekilmesi internet bağlantı hızınıza bağlı olarak biraz zaman alacaktır.
Kurulum tamamlandı ve şimdi bazı ufak ve önemli ayarlamaların yapılması ile oyunun başlatılmasını anlatalım.
Oyunun hostname adının değiştirilmesi için aşağıdaki komutları yapınız.
Kod:
cd /usr/hlds_l/cstrike
Kod:
nano server.cfg
çıkan text editörden hostname yazısını bulun ve " (tırnak) içinde yazan yazıyı kendi istediğiniz (klan ismi olabilir, takım ismi olabilir) yazı ile değiştirin. Sonra ctrl + o' ya basıp enter' layın ve ctrl + x' e basıp çıkın.
Sıra geldi oyunun çalıştırılmasına...
Kod:
touch calistir
Kod:
chmod 777 calistir
Kod:
nano calistir
çıkan text editor'e
Kod:
./hlds_run -game cstrike +ip 213.128.80.211 -nomaster +maxplayers 22 +map de_dust2 &
yazıp ctrl+o'ya basıp enter'a basıp sonra ctrl+x'e basıp çıkın.
(+ip kısmından sonraki yere hangi ip'de çalışmasını istiyorsanız onu yazın, +maxplayers' dan sonraki kısma sunucunun kaç kişilik olmasını istiyorsanız onu yazın)
ve sonrasında
Kod:
./calistir
yazıp enter' a basın. Oyun sunucunuz çalışmaya başlayacaktır.
YouTube.com/enesscarty
Hocam Teşekkür Ettim , Ancak Benimde Sorunum wget deki steam.tar.gz dosyasını bulmak çoğu yerde Non - Steam Var Steam Bulamıyorum.