Script sayesinde kişiden kişiye değişen ayarları veya yazması uzun olan komutları kısa hale getirebiliyoruz. Örneğin 10 tane kod var. Bu kodları yazdığımızda bir özellik aktif oluyor. 10 kodu kullanıcının yazması uzun süreceğinden script sayesinde kısa süreye indiriyoruz.
Örnek ;
Kod:alias bobon "cl_bob 0;cl_bobup 0;cl_bobcycle 0"
Üstte yazdığımız alias bir script olmuştur. Kullanıcılar o kodları unutabileceğinden biz bunu 3 kodu yazdırmak yerine konsola bobon yazarak bu kodların yazılmasını sağladık. Bu şekilde hem zamandan tasarruf ettik hem de kullanıcıların zihinlerini yormamalarını sağladık.
Kullanıcılar kodlar aktifleşti mi diye düşünmesin diye kodlarımızın sonunda echo kullanacağız.
Örnek :
Kod:alias bobon "cl_bob 0;cl_bobcycle 0;cl_bobup 0;echo Bob Ayarlari Aktiflestirildi."
Yukarıdaki kodu cfgmize eklediğimiz zaman konsola bobon yazdığımızda hem kodlar aktifleşecek hemde konsolda "Bob Ayarlari Aktiflestirildi." yazısı çıkacaktır.
CFG'mizde script kullanacaksak scriptleri ayrı bir metin dosyasına yazıp ayrı bir cfg olarak kaydetmeliyiz. Bu zorunlu değildir ama böyle yapmak tavsiye edilir. Script cfgmizin adını "script.cfg" koyduysak asıl cfgnin sonuna
Kod:exec script.cfg
kodunu eklemek zorundayız.
Script yazmak için biraz kod bilgisine ve en önemlisi yaratıcılığa ihtiyacınız var. Yapabileceklerinizi düşünüp koda dökerseniz çok iyi scriptler yaratabilirsiniz.
Bugünkü dersimiz bu kadar. İyi Günler.