Öncelikle geçmiş olsun, ben 4 kez gözümden ameliyat oldum göz tembelliğim varmış ehliyet sınavına girmeden önce göz muayenesi olurken farkettim, sol gözde ileri derece tembellik varmış sağ gözü kapatınca sol gözle görmem neredeyse imkansız gibiydi bir takım ameliyatlardan sonra durumum eskisi kadar olmasa da ilerleme sarf etti sonuçta hiçbir doktor allah'ın yarattığı gibi yapamaz.Lokal anestezi mi yaparlar yoksa narkoz mu verirler diyorsan ameliyatın ciddiyetine göre değişiyor sana sorma imkanları var mı bilmiyorum ama bana kalırsa narkoz al lokal anestezide sadece ameliyat edilecek bölgeyi uyuşturuyorlar sende film izler gibi ameliyatı izliyorsun buda bir hayli endişe yaratıyor insanda göz ameliyatlarında narkoz veriyorlar diye biliyorum bende hep öyle oldu iğneyi vurdular taş patlasın 10 saniye sonra bütün şartelleri indiriyorsun benim 3.5 - 4 saat falan sürdü ameliyatım uyandığımda soğuk bir odada yarı çıplak bir haldeydim sonra sordum doktorlara sıcak odanız yok mu sizin diye meğersem o narkozun etkisi geçsin diye seni soğuk odaya koyuyorlarmış velası kelam(uzun lafın kısası) hiç korkma allah yardımcın olsun, tıp artık ileri seviyede yüz nakli bile yapılıyor artık, sen hiç takma kafana allah'ın izniyle ol ameliyatını iyileşmene bak tekrar geçmiş olsun...